SAMSUN / CANİK - Fatih Temiz ilkokulu

eTwinning Okulu Başvurusu ve e-Güvenlik Toplantılarımızı Yaptık

Okulumuz eTwinning okulu olma daveti alınca eTwinning kulübü ve proje yapan öğretmenlerimiz 04.10.2022 tarihinde toplanarak yol haritasını çizmişlerdir. Buna göre yapılan toplantıda görüşülen konular ve alınana kararlar aşağıdadır.

FATİH TEMİZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2022/2023  EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ETWINNING OKULU ve E-GÜVENLİK TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Yeri                        : Öğretmenler Odası

Toplantı Tarihi ve Saati       : 04/10/2022

Toplantı No                           : 1

GÜNDEM MADDELERİ

1.      Açılış ve Yoklama

2.      ETwinnig Çalışmaları, Alınan kalite etiketi ve Etwinnig Okulu Daveti

3.      eSafety Çalışmaları ve Egüvenlik planı oluşturulması

4.      MEB'in Okul Sitesi ve Sosyal medya kullanılmasına ilişkin genelgesinin görüşülmesi

5.      Okul web sitesinin kullanımı

6.      Kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.      Okul Müdürü Sinan OĞULLUK tarafından gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı açılışı yapıldı.

2.      Okul Müdürü, Yeliz TUNCER, Hümeyra ATLI, Sevda ÖZTÜRK yürütmüş olduğu projeler ile eTwinning projelerinin başarılı bir şekilde tamamladığını ve Ulusal kalite etiketi ile ödüllendirildiğimizi bu ödüllendirilme sonucunda "eTwinning Okulu" olma daveti aldığımızı belirtti. İşbirliği içerisinde çalışmanın ve birlikte hareket etmenin başarılı bir süreç için önemli olduğuna dikkat çekti. Okul Müdürü Sinan OĞULLUK eTwinning portalına üye olmanın okulun, eTwinning aktivitelerinde aktif bir işbirliği olduğunu göstermesi gerektiğini ifade etti.

3.      Sınıf öğretmeni Sevda ÖZTÜRK tarafından e-güvenlik ile ilgili hususlar hakkına bilgi verildi. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan internetin, bilinçli kullanımı, zararlı içeriklerinden korunma, siber zorbalık ve istismarın önemli bir hal aldığını, bu bağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için okul politikası oluşturulmasının faydalı olacağı belirtti. Okul Müdürü ve öğretmenlerin katkısı alınarak "e-güvenlik okul politikası ve kuralları" oluşturuldu. Okulda fotoğraf/video çekimleri kapsamında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi. Okulun muhtelif yerlerine uyarı levhalarının asılacağını belirtti. Okul Müdürü Sinan OĞULLUK Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sosyal Medya Kullanımı" hakkında bilgi vererek dikkat edilecek hususlara değindi. Okul içinde cep telefonu konusunda hassas davranılması gerektiğini ifade etti.

Müdür Yardımcısı Emel BİLGİN eSafetylabel.eu adresinden değerlendirme çalışmalarının yapılarak güvenlik etiketi almanın önemli olduğu belirtti. Diğer öğretmenlerin de siteye üye olmasının bonus puan getireceğini sözlerine ekledi.

İngilizce Öğretmeni Ali AKDERE güvenli ve bilinçli internet kullanımı konularına derslerde yer verdiğini, müfredata entegre ettiğini belirtti.

4.      MEB'in yayınladığı okul internet siteleri ve Sosyal Medya kullanımı ile ilgili genelgeler okundu ve bu genelgelerde yer alan kurallar göz önüne alınarak egüvenlik politikalarının oluşturulmasının önemli olduğuna değinildi.

5.      Yürütülen projelerin ve güvenlik politikasının MEB yönergesindeki kurallar çerçevesinde Okul web sitesi yönetim ekibi tarafından haber yapılmasının önemli olduğu ve bu alanda tanıtım açısından yerel medya ile de işbirliği çalışması yapılması gerektiği Okul Müdürü Sinan OĞULLUK tarafından dile getirildi

6.      Okul Müdürü Sinan OĞULLUK'un iyi dileklerle toplantı sona ermiştir.

ALINAN KARARLAR:

1.      Güvenli internet kullanımı ile uyarı levhaların okulun muhtelif yerlerine asılması ve sürekli olarak kalmasına,

2.      eSafety (Güvenlik) planı oluşturulup web sitemizde yayınlanmasına

3.      Okul sınırları içerisinde izinsiz fotoğraf/video çekilmemesi konusunda hassas davranılmasına,

4.      eTwinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına, ve en az 4 öğretmenin sisteme kayıt olmasına

5.      Güvenli internet günü kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılmasına,

6.      Bilişim Öğretmeni tarafından Veli ve öğrenci bilgilendirilmelerinin yapılmasına,

7.      e-Güvenlik konularına derslerde yer verilmesine,

8.      eSafety etiketi konusunda çalışmaların devam etmesine, etiketin altın seviyeye ulaşması için gerekli gayretin gösterilmesine

Oy birliğince karar verilmiştir.

Emel BİLGİN

Müdür Yardımcısı