SAMSUN / CANİK - Fatih Temiz ilkokulu

Fatih Temiz ilkokulu

Uludağ Mah. Ok Sok. No 47 Canik / SAMSUN
Vizyon
Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişime açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönden gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireysel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek aranan bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanmaları, sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkanları hazırlamak. Milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk´ün "Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak" idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık, bilime önem vererek iletişime açık, ruh sağlığı ve gelişimi iyi olan, pozitif bilimi ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyen, yabancı dil öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen iyi bir öğrenci, iyi bir insan ve iyi bir toplum yetiştirmektir.
Başarılar
2013-2014 Geleneksel Çocuk Oyunları Samsun İl Üçüncülüğü, 2013-2014 Geleneksel Çocuk Oyunları Canik İlçe Birinciliği, 2014-2015 Okulda Hareket Var Projesi, 2014-2015 Geleneksel Çocuk Oyunları Canik İlçe Birinciliği (2 Branşta). 2014-2017 ERASMUS+ Stratejik Ortaklık (7 Hareketlilik) 2017 FLL Lego Team Samsun Fuarı - FTİ Jr Team - Küçük Einsteinlar Ödülü 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Samsun Maarif Hareketi Canik İlçe Birinciliği 2018 FLL Lego Team Samsun Fuarı - FTİ Jr Team - Posterimizle Modelimiz Muhteşem İkilimiz Ödülü
Öğretim Şekli :Normal Eğitim (tam gün)
07.50-12.40
Ulaşım
Toplu Ulaşım Araçları (Belediye Evleri Otobüsleri; Pazaryeri ve Hasköy Dolmuş Hatları) ile sağlanmaktadır.
Canik Belediyesi Arkası, Karşıyaka Lisesi Üst Sokağı...
İlçe merkezinde
Sportif Etkinlikler
2013-2014 Geleneksel Çocuk Oyunları, 2013-2014 1.Geleneksel 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Futbol Turnuvası, 2014-2015 Geleneksel Çocuk Oyunları, 2014-2015 2.Geleneksel 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Futbol Turnuvası.
Bilimsel Etkinlikler
2017 FLL Lego Team Samsun Fuarı - FTİ Jr Team - Küçük Einsteinlar Ödülü 2018 FLL Lego Team Samsun Fuarı - FTİ Jr Team - Posterimizle Modelimiz Muhteşem İkilimiz Ödülü
Proje Çalışmaları
Okulda Hareket Var Projesi, Erasmus + Projesi, Gökkuşağı Projesi, Sosyal Girişimcilik Projesi, Geleceğin Ressamları Projesi, Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, Eğitim Yıldızları Projesi, e-Twinning Projeleri. 2014-2017 ERASMUS+ Stratejik Ortaklık (7 Hareketlilik) 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Samsun Maarif Hareketi Canik İlçe Birinciliği 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 36 e-Twinning Projesi